Ekologija

coctails-opt-web-2013-10

Što vam je važnije? Utjecaj na okoliš ili utjecaj na vaš džep? Falkor 22 je stvoren da zadovolji i jedno i drugo. Od dizajna, preko izbora materijala i tehnologije izrade, posebna se briga vodila o utjecaju na okoliš.

Tehnologija izrade

3D vakuum infuzija tehnologija je kod koje se smola ne nanosi ručno, već se uvodi podtlakom nastalim izvlačenjem zraka vakuum pumpama iz laminata. Takav način proizvodnje ima manji utjecaj na okoliš u odnosu na ručnu laminaciju zbog 30% manje potrošnje materijala i manje emisije plinova kod infuzije.

Materijali

Osim u procesu brodogradnje, negativan utjecaj na okoliš može se smanjiti na način da proizvedeno plovilo bude što dulje u upotrebi. Materijali otporni na osmozu i karbonska ojačanja daju otporan i dugovječan trup na koji dajemo desetogodišnju garanciju.

Dizajn

Zaštita prirode nam je bitna. Ona počinje već kod dizajna. Uska elegantna silueta i inovativna rješenja trupa čine da Falkor 22 ne traži snažne motore kako bi “letio” po moru. Zajedno s mudrim rasporedom težine koji doprinosi ugodnoj i brzoj vožnji, s Falkorom ćete vaše vrijeme provoditi na moru, a ne čekati u redu za gorivo.

Želite li ploviti Falkor brodom?

Javite se...

13 + 15 =