coctails-opt-web-2013-14

Falkor brodovi zamišljeni su da oduseve svoje moreplovce u svakom pogledu. Koristeći iskustva prošlosti i tehnologije budućnosti, Falkor je stvoren da bude vizualno dopadljiv gumenjak koji će vas i po nemirnom moru dovesti do cilja, pazeći na troškove i utjecaj na okoliš.

Stabilan po valovima

Trup Falkora 22 ima usko i duboko korito koje omogučava mirnu i sigurnu plovidbu bez obzira na relativno malu dužinu od 6,5 metara. Falkor 22 meko nasjeda na val, bez karakterističnog trzanja i udaranja o površinu mora.

Ekonomičan

Vrhunske performanse Falkor 22 postiže sa do 30% slabijim motorom u usporedbi sa sličnim gumenjacima te dužine. Razlog leži u maloj težini koja je postignuta posebnom tehnologijom izrade
trupa 3D vakum infuzijom. Rezultat je lagan i ujedno izuzetno čvrst trup. Osim toga, Falkor 22 štedi gorivo zahvaljući dizajnu korita koje je usko i sa stepenicom s kojom se lakše podiže u glisiranje.

Vrhunski dizajniran

Falkor 22 je atraktivno i ekonomično plovilo za obiteljske izlete i ujedno jurilica za avanture na nemirnom moru. To je prekrasan brod izvrsnih maritivnih sposobnosti koje će vas ostaviti bez daha. Osim izgleda koji je rezultat talijanske škole dizajna, Falkor 22 ima sve što vam je potrebno za uživanje na moru: sunčalište na pramcu i krmi, veliki pramčani i krmeni spremnik, prostor za hladnjak ispod skiperskog sjedala, sidreni gavun, samopražneći kokpit i mnoštvo drugih korisnih rješenja. Falkor 22 je iznimno praktičan. Dovoljno je uzak da ga možete vući osobnim automobilom i toliko lagan da ga dva čovjeka pomoću navoza mogu sami porinuti i izvući iz mora.

O projektantu

Falkor 22 projektirao je Alessandro Chesa, poznati talijanski pomorski dizajner, ljubitelj gumenjaka i redovni pisac za talijanski časopis Il Gommone.